di 9 jun 2020

JONGE MANTELZORGERS ONTSNAPPEN IN BLOK0180

In het kader van de week van de jonge mantelzorger heeft het jongerenwerk Barendrecht in samenwerking met het steunpunt mantelzorg Albrandswaard een gezellige middag en avond in BLOK0180 georganiseerd. Zeven deelnemers in de leeftijd 12+ hebben meegedaan. Er werd een escaperoom opgezet en beide groepen wisten op tijd te ontsnappen. Tussendoor hebben we lekker patat gegeten en ontspannen gekletst. De jongeren waren heel enthousiast en hebben met elkaar een aantal leuke activiteiten voor de toekomst bedacht om samen te gaan ondernemen.

Wat is een jonge mantelzorger eigenlijk?

Jonge Mantelzorgers zijn jongeren die zorgen voor of zorgen hebben over een ziek familielid. Dit kunnen ouders/verzorgers betreffen of broertjes en zusjes. Jonge Mantelzorgers weten vaak zelf niet dat ze Mantelzorger zijn. Toch is 1 op de 5 jongeren Mantelzorger. Het Jongerenwerk en steunpunt mantelzorg bieden ontspanning aan in de vorm van activiteiten. Daarnaast leer je leeftijdsgenoten kennen die in een soortgelijke situatie zitten.

Ben of ken jij een jonge mantelzorger en lijkt het je leuk om mee te doen te doen met onze activiteiten. Geef je dan op via jongemantelzorg@kijkopwelzijn.nl. Je kunt ook een DM sturen naar jb_kimschrijvers of jb_nanoukdebruin als je uit Barendrecht komt. Woon je in Albrandswaard? Meld je dan aan op mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl.

De volgende activiteit gaat plaats vinden op donderdag 16 juli om 16.30uur en is bedacht door de jonge mantelzorgers. We gaan iets actiefs doen en lekker eten. We hopen jou dan ook te ontmoeten.

Lijn tussen medewerker en activiteiten.