ma 4 mei 2020

Kookstudio BLOK0180 met 24Kitchen Chefkok Job

De komende drie weken komt er een snack online die jij kunt namaken!

Volg jb_stevenschaap op Instagram en stuur je foto van je creatie via DM.

Iedere vrijdag wordt er een winnaar bekend gemaakt en wie weet win jij een diner voor 2!

Recept Pizzaflappen
Dit heb je nodig
8 plakjes bladerdeeg
2 tl Italiaanse kruiden
1 paprika
1 bol mozzarella
100 g passata
50 g geraspte kaas
1 ei, gesplitst

• Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
• Verwarm de oven voor op 220 graden.
• Verdeel ongeveer 1 eetlepel tomatensaus per vel bladerdeeg. Houd hierbij de randjes van het deeg vrij.
• Snijd de paprika en scheur de mozzarella in stukjes.
• Verdeel de paprika en mozzarella over de flappen. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Verdeel dit over één hoekje van de flappen, zodat je ze straks goed dicht kunt vouwen. In de video laten we zien hoe we dit doen.
• Vouw de flappen diagonaal met de punten naar elkaar toe dicht. Vouw de randjes naar binnen en druk deze goed aan.
• Strijk af met een beetje eigeel
• Bestrooi de bovenkanten met wat geraspte kaas.
• Bak de pizzaflappen 15 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.

Recept Barendrechts Kapsalon

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 400 gram shoarma of kebab
  • 300 gram patat ( 8 vastkokende aardappelen )
  • Zonnebloemolie, zout
  • 1 zak ijsbergsla en een zakje gemengde sla
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • Plakken jonge kaas
  • Yoghurt, knoflook en peterselie
  • Sambal

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bak de frietjes in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng de patat op smaak met een klein beetje zout en stort het onderin een ingevette ovenschaal of shoarmabakje.
  3. Bak de shoarma in een koekenpan gaar en leg de reepjes vlees over de patat in de ovenschaal. Top af met een twee plakken jonge kaas.
  4. Schuif de ovenschaal voor zo’n 1 tot 2 minuten in het midden van de oven tot de kaas nét gesmolten is. Het hoeft niet bruin te kleuren, het is juist lekker wanneer de kaas niet krokant is maar heel draderig.
  5. Werk de kapsalon af met de sla, tomaat, ui en komkommer. Doe er dan naar smaak knoflooksaus en sambal overheen.

 

Lijn tussen medewerker en activiteiten.