ma 12 jun 2017

Nuggers- Column Wethouder van Wolfswinkel

Wat een rare titel denkt u misschien. Nuggers zijn niet-uitkeringsgerechtigden die tussen de 18 en 27 jaar oud zijn. Deze jongeren zitten meestal thuis en hebben geen recht op een uitkering. Hierdoor zijn ze vaak ook niet in beeld, zij worden door hun ouders in hun levensonderhoud voorzien. Hierdoor is het lastig hen te traceren en te bereiken.
Jongeren tussen 18 en 27 hebben meestal geen recht op een bijstandsuitkering. Veelal hebben zij weinig of geen werkervaring en vaak ook een niet afgemaakte opleiding. Dit maakt het nog lastiger om aan de slag te komen. Daarbij merken we ook dat het voor de thuissituatie niet echt opbeurend is om iemand steeds op de bank te hebben zitten met weinig of geen toekomstperspectief.
Ik vind het belangrijk dat alle jongeren een kans krijgen. Daarom wil ik proberen om deze lastig bereikbare doelgroep te bereiken. Via onze welzijnsstichting KijkopWelzijn om precies te zijn. Voor de jongerenwerkers moet het mogelijk zijn deze jongeren te bereiken en nog belangrijker: hen persoonlijk coachen om ze (weer) maatschappelijk te activeren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan volgen van een opleiding, doen van vrijwilligerswerk en zeker ook zoeken naar regulier werk.
Kent u zo’n jongere of ben je zo’n jongere die weer aan de slag wil? Stuur dan een mailtje naar jongerenwerk@kijkopwelzijn.nl
Ik kan mij ook voorstellen dat u als ouder geïnteresseerd bent in wat KijkopWelzijn voor uw kind kan betekenen. Geeft u het dan vooral aan. Ik ben benieuwd naar uw reactie .

Lijn tussen medewerker en activiteiten.