vr 23 okt 2020

Tienercentrum Vrijenburg geopend!

BARENDRECHT – Tieners in de wijk Vrijenburg kunnen nu terecht in het Tienercentrum Vrijenburg. Wethouder Reshma Roopra verrichtte vrijdagmiddag 11 september de officiële opening. Op 6 maart zou de opening plaatsvinden, wegens corona is dit uitgesteld.

Het was een wens vanuit de wijk en de school om het Tienercentrum te realiseren.

Reshma Roopram benadrukt het belang van dergelijke initiatieven: ‘’ De gemeente vindt het ontzettend belangrijk dat er een fijne plek is voor jongeren om na school naartoe te gaan. Om samen met leeftijdsgenoten leuke activiteiten te ondernemen. Het is mooi dat initiatieven uit de wijk gerealiseerd kunnen worden.’
Basisschool CBS de Vrijenburg stelt de locatie voor het Tienercentrum ter beschikking. Buurtsportcoach Cindy Smith heeft zich hard gemaakt voor de totstandkoming van deze plek voor de jeugd.

Het Tienercentrum heeft een terugkerend weekprogramma met activiteiten voor meiden, sportliefhebbers, gamers en elke 2de vrijdag van de maand een Tienersoos. Tieners uit Vrijenburg maar ook daarbuiten zijn welkom.

Dat er behoefte is aan het Tienercentrum bleek al in maart. Toen is het even open geweest, voordat het gebouw wegens de coronamaatregelen werd gesloten. Er waren toen 25 bezoekers. Voor de officiële opening was het Tienercentrum al even open. Volgens Cindy Smith waren er toen meestal zo’n 17 bezoekers.

Lijn tussen medewerker en activiteiten.