top of page

BASIS
ONDERWIJS

PREVENTIEF JEUGDBELEID 

Vanuit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht geeft het Jeugd- en Jongerenwerk verschillende preventieve lessen in de groepen

7 & 8 van het basisonderwijs. 

bier
Emojis

Section Subtitle

GROEP 7 & 8 - STRONG2GETHER!

Bestaande uit 2 lessen van 60 a 75 minuten.

Steeds meer kinderen zijn al op jongere leeftijd in het bezit van een mobiele telefoon. Tegenwoordig kan je op iedere smartphone actief zijn op social media. Het gebruik van social media kent veel voordelen zoals een bron van informatie en advies. Helaas kent social media ook nadelen. Je kunt er aan verslaafd raken en je buiten gesloten voelen.

Door het programma Strong2Gether! worden jongeren bewuster van hoe je met elkaar communiceert, zowel fysiek als via social media. Daarnaast worden de gevolgen van cyberpesten onder de aandacht brengen. Door middel van een dobbelspel gaat de klas in gesprek over deze thema's. 

De thema's die besproken worden in de les: voor- en nadelen van social media, online pesten en de overgang naar offline pesten, omgang met social media en alcoholgebruik onder jongeren.

De les wordt afgesloten met een Kahoot! quiz over de besproken thema's.

NIEUW! Dit schooljaar is preventief een klein onderdeel verwerkt dat gaat over alcoholgebruik onder jongeren.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cindy Smith of Kayleigh Bolink. 

9.png
Ontwerp zonder titel (12).png
Ontwerp zonder titel (8).png

MIDDELBAAR
ONDERWIJS

Section Title

JONGERENCOACHING BINNEN DE MIDDELBARE SCHOLEN 

Vanuit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht zijn er op alle middelbare scholen in Barendrecht jongerenwerkers actief. Hier gaan zij in gesprek met leerlingen, brengen ze toffe activiteiten onder de aandacht en kunnen jongeren langs komen tijdens het spreekuur wanneer ze tegen problemen aanlopen. Daarnaast geven de jongerenwerkers voorlichtingen en workshops aan leerlingen en docenten. Denk hierbij aan omgaan met stress, plannen, alcoholgebruik, drugsgebruik en meer. 

Section Subtitle

Ontwerp zonder titel (12).png
8.png
9.png

Focus beroepsacademie 
Wekelijks  spreekuur op woensdag van 11.30 tot 13.30 uur. Hier kunnen jongeren binnen lopen voor vragen, advies of wanneer zij even hun verhaal kwijt willen bij Jongerencoaches Willem & Ilse.

Portus Groene Hart 
Twee wekelijks spreekuur op woensdag van 12.30 tot 13.30 uur. Hier kunnen jongeren binnen lopen voor vragen, advies of wanneer zij even hun verhaal kwijt willen bij Jongerencoach Kayleigh.

Dalton Lyceum 
Twee wekelijks spreekuur op donderdag van 12.00 tot 13.30 uur. Hier kunnen jongeren binnen lopen voor vragen, advies of wanneer zij even hun verhaal kwijt willen bij Jongerencoaches Willem & Kayleigh.
 

bottom of page