top of page

BASIS
ONDERWIJS

PREVENTIEF JEUGDBELEID 

Vanuit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht geeft het Jeugd- en Jongerenwerk verschillende preventieve lessen in de groepen

7 & 8 van het basisonderwijs. 

bier
Emojis

Section Subtitle

GROEP 7 & 8 - STRONG2GETHER!

1 les van 60 min.

Steeds meer kinderen zijn al op jongere leeftijd in het bezit van een mobiele telefoon. Tegenwoordig kan je op iedere smartphone actief zijn op social media. Het gebruik van social media kent veel voordelen zoals een bron van informatie en advies. Helaas kent social media ook nadelen. Je kunt er aan verslaafd raken en je buiten gesloten voelen.

Door het programma Strong2Gether! worden jongeren bewuster van hoe je met elkaar communiceert, zowel fysiek als via social media. Daarnaast worden de gevolgen van cyberpesten onder de aandacht brengen. Door middel van een dobbelspel gaat de klas in gesprek over deze thema's. 

De thema's die besproken worden in de les: voor- en nadelen van social media, online pesten en de overgang naar offline pesten, omgang met social media en alcoholgebruik onder jongeren.

De les wordt afgesloten met een Kahoot! quiz over de besproken thema's.

NIEUW! Dit schooljaar is preventief een klein onderdeel verwerkt dat gaat over alcoholgebruik onder jongeren.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cindy Smith. 

Ontwerp zonder titel (12).png
Ontwerp zonder titel (8).png

MIDDELBAAR
ONDERWIJS

Section Title

School Jongerenwerk

Vanuit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht zijn er op alle middelbare scholen in Barendrecht jongerenwerkers actief. Hier gaan zij in gesprek met leerlingen, brengen ze toffe activiteiten onder de aandacht en kunnen jongeren langs komen tijdens het spreekuur wanneer ze tegen problemen aanlopen. Daarnaast geven de jongerenwerkers voorlichtingen en workshops aan leerlingen en docenten. Denk hierbij aan omgaan met stress, plannen, alcoholgebruik, drugsgebruik en meer. 

Op Portus het Groene Hart zijn Celeste Zeelenberg en Kayleigh Bolink elke week woensdag aanwezig van 12:30 uur tot 14.00 uur.

Op de Focus Beroepsacedemie zijn Ilse de Rooij en Cindy Smith elke woensdag aanwezig van 11.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast zijn zij er ook elke dinsdag samen met de Buurtsportcoaches van 11.00 uur tot 13.00 uur voor Pauzesport.

Op het Dalton Lyceum zijn Celeste Zeelenberg en Kayleigh Bolink elke week aanwezig op dinsdag van 11:00 uur tot 12.30 uur. Daarnaast zijn Kayleigh en Michael en de Buurtsportcoaches er elke donderdag in de grote pauze voor Pauzesport.

Ontwerp zonder titel (12).png
8.png
Ontwerp zonder titel (8).png
Personeel (11).png
bottom of page