top of page

COACHING

Tijdens coaching werken jongeren aan persoonlijke doelen

Section Subtitle

Het Jeugd- en Jongerenwerk is er voor een steuntje in de rug.

De jongerencoaches helpen jongeren op weg als het gaat om werk, inkomen, financiën of mentaal welzijn. De coaches kijken samen met de jongere naar een bepaald doel en hoe dat bereikt kan worden. Jongeren gaan voornamelijk zelf aan de slag met de doelen. Uiteindelijk is het namelijk belangrijk dat de jongeren inzien dat eigen regie en zelf een doel bereiken bijdraagt aan het mentale welzijn. 

Voor wie is jongerencoaching?
Voor iedereen die in Barendrecht woont in de leeftijd van 12 tot 25 jaar.

Wie zijn wij?
De jongerencoaches van KijkopWelzijn zijn ervaren jongerenwerkers binnen de gemeente Barendrecht. We maken deel uit van de wijkteams in Barendrecht. De jongerencoaches hebben een relevante opleiding in jongerencoaching gevolgd.

Wat kan de jongerencoach voor jou betekenen?
We ondersteunen en begeleiden jongeren die worstelen met zaken zoals werk en inkomen, financiën, huisvesting, sociale- of psychische problemen en dagbesteding. 
Samen met de jongeren gaan we kijken naar een doel dat zij willen behalen. Naar aanleiding daarvan maken we een inschatting van de duur van het traject. Als we er samen met de jongeren niet uitkomen heeft het Jeugd- en Jongerenwerk een uitgebreid netwerk dat we kunnen raadplegen om je toch verder te kunnen helpen.

Contact

Meer weten, even sparren of een jongere aanmelden? Stuur een mail naar jongerencoach@kijkopwelzijn.nl en wij nemen binnen één week contact op.

School Jongerenwerk

Het Jeugd- en Jongerenwerk is fysiek en structureel aanwezig op de Focus Beroepsacademie, Het Dalton Lyceum en Portus Het Groene Hart om preventief op signalen in te spelen. Het Jeugd- en Jongerenwerk is op een informele manier aanwezig door er tijdens de pauze te zijn voor een praatje. Daarnaast is in de scholen ruimte beschikbaar waar met jongeren apart gezeten kan worden voor een persoonlijk gesprek. Het jongerenwerk op de middelbare scholen is onderdeel van het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht. Hieronder een overzicht van de spreekuren waar jongeren vrijblijvend en zonder afspraak binnen kunnen komen lopen. 

Op Portus het Groene Hart is Kayleigh Bolink elke week woensdag aanwezig van 12:30 uur tot 14.00 uur.

Op de Focus Beroepsacedemie zijn Ilse de Rooij en Cindy Smith elke woensdag aanwezig van 11.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast zijn zij er ook elke dinsdag samen met de Buurtsportcoaches van 11.00 uur tot 13.00 uur voor Pauzesport.

Op het Dalton Lyceum is Kayleigh Bolink elke week aanwezig op dinsdag van 11:00 uur tot 12.30 uur. Daarnaast zijn Kayleigh en Michael en de Buurtsportcoaches er elke donderdag in de grote pauze voor Pauzesport.

 

COACHES

Ontwerp zonder titel (8).png
Ontwerp zonder titel (12).png
8.png
Personeel (11).png
Personeel (1).png
bottom of page