Coaching

Het jongerenwerk is er ook voor een steuntje in de rug.
Heb je moeite met zaken zoals financiën, school, werk, dagbesteding of iets anders? Zit je niet lekker in je vel en kom je er even zelf niet uit of wil je gewoon even je verhaal kwijt en wat tips en tricks om weer verder te kunnen?

Neem dan contact op met het jeugd- en jongerenwerk van KijkopWelzijn.
Het jongerenwerk zal samen met jou kijken naar je mogelijkheden en helpen met het bedenken van een oplossing.

Voor wie?
Voor iedereen die in Barendrecht woont in de leeftijd van 12 tot 25 jaar.

Wie zijn wij?
De jongerencoaches van KijkopWelzijn zijn vier ervaren jongerenwerkers binnen de gemeente Barendrecht. We maken deel uit van de wijkteams in Barendrecht. De jongerencoaches hebben een relevante opleiding en zijn gespecialiseerd in het werken met jeugd en jongeren.

Wat kan de jongerencoach voor jou betekenen?
We ondersteunen en coachen jongeren die worstelen met zaken zoals bijvoorbeeld werk en inkomen, financiën, huisvesting, sociale- of psychische problemen en dagbesteding.

Samen met de jongeren maken we een ondersteuningsplan waarin de jongeren aangeeft wat hij/zij wil bereiken tijdens de coaching. Het coachingstraject is kortdurend en intensief (3 tot 6 maanden). Daarna evalueren we dit samen en sluiten we het af of kijken we naar eventueel een vervolg. Als we er samen niet uitkomen heeft het jongerenwerk een uitgebreid netwerk dat we kunnen raadplegen om je toch verder te kunnen helpen.

Coaching op de middelbare scholen

Het Jeugd- en Jongerenwerk is fysiek en structureel aanwezig op de Focus Beroepsacademie, Het Dalton Lyceum en Portus het Groene Hart om preventief op signalen in te spelen.

Het Jeugd- en Jongerenwerk is op een informele manier aanwezig door er tijdens de pauze te zijn voor een praatje. Daarnaast is een (tijdelijke) ruimte beschikbaar waar met jongeren gezeten kan worden voor een persoonlijk gesprek.

Op het Dalton Lyceum is Cindy Smith op dinsdag om de week aanwezig van 11.00 uur tot 12.30 uur.

Op de Focus Beroepsacademie is Kim Schrijvers om de week op donderdag aanwezig van 12.00 uur tot 13.15 uur.

Op Portus het Groene Hart is Kayleigh Bolink elke woensdag aanwezig van 12:00 uur tot 13.00 uur.

Wij zijn bereikbaar via jongerencoach@kijkopwelzijn.nl.